Blogosfera

Czerwony Autobus z Leszkiem Millerem w Częstochowie.

Data dodania: 2014-05-05 15:57

Piotr Kurkowski Przewodniczący  Rady Powiatowej Sojuszu Lewicy Demokratycznej w Częstochowie był wśród osób organizujących pobyt Leszka Millera w Częstochowie. Wizyta Czerwonego Autobusu z Przewodniczącym SLD odbyła się w ramach kampanii przed wyborami do Parlamentu Europejskiego (25 maja). Numerem 2  na liście kandydatów SLD-UP na Euro Parlamentarzystów w województwie śląskim jest Wiceprezydent Częstochowy Jarosław Marszałek. Wśród gości był również Tomasz Niedziela Sekretarz Wojewódzki SLD, numer 4 na tej liście. Towarzyszył im również Poseł Marek Balt i Przewodniczący Rady Miejskiej w Częstochowie Zdzisław Wolski.

Dyrekcja Miejskiego Zarządu Dróg i Transportu w Częstochowie z dyrektorami Mariuszem Sikorą, Piotrem Kurkowskim, Emilią Trzepizur na czele, oprowadziła gości po budowie węzła drogowego na skrzyżowaniu ulic Jana Pawła II i Wojska Polskiego. Rozmach prac i walory użytkowe budowanego z pomocą pieniędzy unijnych , wielopoziomowego skrzyżowania warte były zainteresowania nie tylko gości ale również licznie zgromadzonych dziennikarzy.

Leszek Miller , Jarosław Marszałek, Marek Balt, Zdzisław Wolski i Tomasz Niedziela razem z dziennikarzami i młodzieżą w koszulkach z logo SLD udali się następnie do częstochowskiej dzielnicy Wrzosowiak. W hali targowej Jagiellończycy rozmawiali z mieszkańcami Częstochowy. Młodzież SLD rozdawała ulotki namawiające do udziału w wyborach do euro parlamentu i częstowała truskawkami. Przypadkowi przechodnie rozmawiali , zgłaszali swoje postulaty a także dziękowali za podejmowane w obronie pracujących działania. Potężnie zbudowany ochroniarz hali wylewnie dziękował Leszkowi Millerowi  w imieniu pracowników ochrony mienia za pomoc i  obronę  tej grupy zawodowej.

Leszek Miller podkreślał w rozmowach z mieszkańcami Częstochowy że warto głosować na SLD które ma szansę razem z socjalistami na objęcie władzy w Unii Europejskiej a tym samym realizację  swych idei i realny wpływ na kształtowanie nowej Europy.

” To będzie Europa społeczna, socjalna, która będzie ratować bankrutujących obywateli, a nie bankrutujące banki” – zapewniał przywódca SLD.

Czerwony Autobus objeżdżający całą Polskę w ramach kampanii przedstawiającej poglądy i idee przedstawicieli Sojuszu Lewicy Demokratycznej kandydujących do Parlamentu Europejskiego, odjechał wczesnym popołudniem na Śląsk.