VII Zjazd Powiatowy SLD w Częstochowie

dodano 2016-04-25 19:28 w kategorii: Powiatowe

kwietnia 2016r. w Hucie Starej A odbył się VII Zjazd Powiatowy Sojuszu Lewicy Demokratycznej w Częstochowie. Gośćmi honorowymi Zjazdu byli: Marek Balt- Przewodniczący Śląskiej Rady Wojewódzkiej w Katowicach, Stanisław Dzwonnik- Radny Sejmiku Województwa Śląskiego i Barbara Mizera – Radna Rady Powiatu  w Częstochowie. Sprawozdanie z działalności Rady Powiatu SLD w Częstochowie , za minioną kadencję, przedstawił Przewodniczący Rady Piotr Kurkowski. Sprawozdanie Powiatowej Komisji Rewizyjnej odczytała  szefowa komisji Karolina Kidawa. W wyniku wyborów Przewodniczącym Rady Powiatowej SLD w Częstochowie na nową kadencję został ponownie Piotr Kurkowski. Obowiązki Sekretarza rady Powiatu ponownie powierzono Sławomirowi Minkinie.  Delegatami na VI Zjazd Wojewódzki SLD w województwie śląskim zostali: Robert Detka, Jan Kołodziejczyk, Paweł Poliszewski Paweł Łapeta, Jerzy szkop,  oraz Piotr Kurkowski i Sławomir Minkina. Członkami Śląskiej Rady Wojewódzkiej SLD zostali : Piotr Kurkowski i Sławomir Minkina.  Członkami Rady Powiatowej SLD w Częstochowie  wybrano : Cezarego Osińskiego,  Tadeusza Hałaczkiewicza, Wojciecha Kidawę, Roberta Detka, Józefa Kozę, Jacka Skibę, Stanisława Górniaka, Pawła Łapetę, Piotra Rybaka, Andrzeja Bąbkę, Stanisława Stefańskiego, Andrzeja Szczerbę, Pawła Poliszewskiego, Mirosława Flisowskiego, Jerzego Szkopa, Jana Kołodziejczyka, Damiana Galickiego, Grzegorza Kołka, Grażynę Kisiel-Sojdę, Włodzierza Borka, Andrzeja Gałdzińskiego. Komisje Rewizyjną wybrano w składzie: Karolina Kidawa, Ewa Książek, Sławomir Kowalik, Mariusz Ogończyk, Marcin Szkop.