Narodowe Święto Niepodległości.

dodano 2015-11-12 09:32 w kategorii: Powiatowe

W dniu 11 listopada dla upamiętnienia odzyskania przez Polskę niepodległości w 1918, po 123 latach zaborów (1795–1918) jest obchodzone Narodowe Święto Niepodległości. Delegacje Sojuszu Lewicy Demokratycznej w powiecie częstochowskim , brały udział w uroczystościach państwowych min. w gminach: Blachownia, Kłomnice, Poczesna.

Koledzy z Gminy Poczesna informują:

" Dnia 11 listopada odbyła się uroczystość Narodowego Święta Niepodległośći w miejscowości Wrzosowa, zorganizowana przez Wójta Gminy Poczesna. Na zaproszenie Pana Wójta udział wzięli przedstawiciele SLD  z terenu Gminy Poczesna. Gminną organizację SLD reprezentowali : przewodniczący Jerzy Szkop oraz członkowie Andrzej Patorski i Damian Galicki. Uczestnikami tej uroczystości byli też członkowie partii i ich rodziny. W uroczystościach uczestniczyli przedstawiciele samorządu lokalnego z Wójtem Gminy Poczesna na czele, kombatanci, księża,poczty sztandarowe, strażacy, delegacje szkół i mieszkańcy gminy."